V60 demleme için kullanışlı bir reçete.

V60 Demleme

V60 günümüz ev kullanıcılarının en çok tercih ettiği demleme yöntemlerinden birisi. Kullanımı kolay, temizliği basit olmasının yanı sıra çekirdek kahvenizin aromalarını öne çıkarmak için de en iyi demleme yöntemlerinden birisi. V60 demleme ile ilgili olarak elbette bir çok reçete mevcut. Biz de elimizden geldiğince V60 demleme reçetelerinin bir kısmını burada yayınlayacağız. Daha fazla içerik için @roastico instagram adresimizi takip etmeyi unutmayın.

Şimdi dilerseniz V60 demleme reçetemize geçelim;

1- Öncelikle v60 filtresini dikiş noktasından, koni şeklini bozmayacak şekilde, katlayın. Hazırladığınız filtreyi drippera yerleştirin. Dripperınızı bir fincan ya da servis sürahisinin üzerine oturtun.

2- Sıcak su ile filtre kağıdını ıslatın. Burada amaç hem filtre kağıdındaki selülozik tatları atmak hem de ekipmanınızı ısıtmaktır. Yıkama yaptığınız suyu dökün.

3- Kahveyi drippera doldurun. Yanlardan hafif vuruşlarla kahve yatağını düzleştirin. Çok sert olmamakta fayda var. Ekipmanınızı tartının üzerine koyun ve tartıyı sıfırlamayı unutmayın.

4- Süreyi başlatın ve tüm kahveyi ıslatacak şekilde 50 ml su ekleyin. Bu kısım blooming olarak adlandırılır. Kahveniz tazeyse Türk kahvesi benzeri bir köpürme gözlemleyebilirsiniz.

5- 30 saniye sonra 100 ml suyu orta kısımdan dışa doğru spiral şeklinde dökün. Filtrenin yan kısımlarına dökmemeye dikkat edin.

6- 60 saniye sonra yine aynı döküş yöntemiyle 50 ml su daha ekleyin. 90. saniyede 40 ml daha su ekleyin

7- 90. saniyede toplam suyumuzu kahvemize eklemiş olacağız. Şimdi süzülmesini bekliyoruz. Demleme süresi olarak hedefimiz 2:30 dakika ile 3 dakika arası. Eğer demlemeniz daha uzun sürüyorsa bir sonraki demleme için kahvenizi biraz daha kalın öğütünüz. Eğer demlemeniz hedeflenen süreden daha kısa sürüyorsa daha ince bir öğütme tercih ediniz.

Kahve Miktarı15gr
Su miktarı 240ml
Su sıcaklığı94 derece
Demleme süresi2:30dakika

Afiyetle içiniz…

Kahvelerimizi incelediniz mi? Lütfen tıklayın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çerez Kullanımı Sitemize giriş yaparak kişisel verileriniz, site kullanımınızı analiz etmek, sosyal medya özellikleri ve reklamları kişiselleştirmek amacıyla çerezler aracılığıyla işlenmektedir. Detaylı bilgi için Gizlilik Politikası Metni’ni okuyabilirsiniz. Kapatma butonuna tıklayarak açık rıza beyanında bulunmuş olursunuz.